Jezus houdt van jou.💎Zijn offer is ook voor jou bedoelt.💖 Zijn koninkrijk is beter dan waar deze wereld momenteel heen gaat. 🌍

Vreselijke reizen mijden tips om fijn op vakantie te gaan.

Blog geschreven door iemand die een keer lelijk op de koffie is geweest door missende informatie tijdens een boeking waardoor die gene lang uitgekeken had naar een trip. Maar een zware tegenvaller had getroffen. De kamer waarin die gene duur voor had betaald, was een oud en versleten rommelhok met een verwarmingsmotor die elk uur aansloeg alsof die persoon naast een dieselmotor van een grote cruiseschip had geslapen en na directe melding geen passende oplossing mogelijk was. Dit was een kerst met een zuur randje... 

Je hebt lang uitgekeken naar een reis en vroegtijdig geboekt. Want wat zien die foto`s er toch aantrekkelijk uit. Ook zijn de beloftes aantrekkelijk zoals op elke boeking site. 
Dit is wat iedereen wil een heerlijke super reis waar je leuke herinneringen aan overhoudt. 

Reizen kan leuk zijn maar ook een vreselijke nachtmerrie worden als je niet goed oplet. Vele verhalen zijn bekend over op vakantie gaan. De vraag is wordt jouw verhaal goed? Lees en kijk om een nachtmerrie te voorkomen.

Verhalen over horror vakanties...

Dit kan jou dus ook allemaal overkomen op vakantie. Na dit hele artikel te hebben gelezen, zou jouw vakantie kwaliteit alleen maar toe kunnen nemen. 

Oké sommige dingen kun je niet voorkomen maar WEL beperken. 

Waar moet je opletten zodat jij onbeperkt kan genieten?

Deze tips lijken vanzelfsprekend maar zijn het absoluut NIET!

Tip één: Als je op het punt staat te gaan boeken, onderzoek waar je dan terecht gaat komen en hoe het geregeld is bij een reisorganisatie.
Als op de site van de reisorganisatie staat dat hotel Jan Lul vijf sterren heeft, kun je voor de zekerheid even in Google intoetsen: Hotel Jan Lul en whoops! Toen kwam je erachter dat dit hotel maar twee sterren heeft en dat de accommodatie die jij krijgt maar €53,- per nacht is voor logies en dat je bij de reisorganisatie voor 8 dagen €1500,- mag betalen. Let op: Dit scenario is bijna nooit het geval maar research naar accommodatie en omgeving is nooit onterecht.

Tip twee: Neem voldoende geld mee en rust jezelf goed uit voordat je op reis gaat met spullen die wel van pas kan komen. Bijvoorbeeld een verbandtrommel en een powerbank een telefoonlader die in de stopcontact van de auto kan. Voldoende laadkabels want als de ene stuk gaat zit je niet zonder stroom en dus niet zonder navigatie. 
Het is niet vanzelfsprekend dat jij overal adapters en bijbehorende kabels kan kopen. Neem ook niet onnodig veel mee dus geen 10 verschillende jurken als je er hooguit 2 nodig gaat zijn. 

Tip drie: Een leuke reis is voor iedereen anders.

De ene wil graag het liefst als Bear Grylls een zeer getalenteerde overlever de wildernis in en sporten en de ander wil als een koning(in) bediend worden en het liefst de hele dag in een beauty en wellness omgeving zijn. Dus met wie ga je? Is vakantie voor jou hetzelfde als voor de persoon met wie je gaat?
Kun je ook even splitsen of is dat geen optie? 

Ga met mensen waar jij op vertrouwd en het idee hebt dat het goed komt. Laat je niet overhalen door foute vrienden. Wat zijn foute vrienden? Nou dat zijn mensen die NIET het beste met jou voor hebben en ervan kunnen genieten hoe jij kapot gaat en je dan niet helpen op momenten wanneer je hulp nodig hebt. Ga hier dus NIET mee weg. 

Ook ouders of andere familie kunnen je vakantie behoorlijk bederven vanwege autoriteit of andere zaken die in de familie spelen. 
Kortom: Voorkom een ruzie op vakantie door vooraf goed met elkaar af te stemmen wat je doelen en interesses zijn. 


Tip vier: Zorg dat ook jouw mede reizigers er aan toe zijn om mee te gaan en niet op plaats van bestemming terug willen vanwege heimwee of dat ze hun zaken niet goed voor elkaar hebben gemaakt en jouw vakantie hierdoor tot einde is gebracht en dus jouw geld waar jij zo hard voor hebt gewerkt ook weg is vanwege niet meer kunnen annuleren.

Oeps shit! Ik heb dieren thuis en heb de buren vergeten te vragen of ze mijn dieren willen verzorgen en ze hebben de sleutel van mijn huis niet. Of oeps helemaal vergeten heb deze week een sollicitatiegesprek. Samen uit samen thuis in de meeste gevallen...

Of de persoon heeft andere doelen dan jij én wil persé dat jij met die doelen mee gaat en anders krijg je ruzie. 

De persoon die je beter wil leren kennen neem je mee op vakantie en hij of zij wil seks en jij wil dat absoluut niet. Toen kwam er knallende ruzie door telleurstelling omdat die gene dat niet accepteert.

Laat de duidelijke boodschap zijn:
Verkeerd gezelschap kan jouw vakantie helemaal verzieken!

150 uur te hebben gewerkt voor een vakantie als deze...

Verzeker jezelf goed en bereid je goed voor.

Heb ook je eigen zaken goed voor elkaar en ga niet weg als je zaken waar jij verantwoordelijk voor bent, niet op orde zijn. 
Hierbij moet je denken aan alle zaken die stress op kunnen leveren maar wel voor de vakantie al opgelost hadden kunnen zijn. 
Onopgeloste zaken zoals niet afgemaakt huiswerk, auto die voor APK had gemoeten of zaken op financieel gebied kunnen je vakantie ook behoorlijk verpesten.

Laat een vakantiecheck doen bij een betrouwbare garage mocht je met de auto of camper weg gaan. 
Neem sowieso pechhulp bij een betrouwbare en erkende verzekeraar waar jij je verzekerd en geholpen bij denkt te voelen als het mis zou gaan. Dat je pech krijgt moet je natuurlijk niet vanuit gaan maar het is niet onverstandig rekening te houden met weerstand tijdens een reis. 

Waar ga je heen en krijg je hier ook de zorg wat verantwoord is? Is de ziekenhuis te onderscheiden van een slachthuis? Zo ja, wordt het betaald door jouw zorgverzekeraar als jij zorg in het buitenland nodig krijgt? Ook hier naar kijken is slim. Je wil niet in een Nigeriaans ziekenhuis belanden waarvan je twijfelt of het geen corrupt slachthuis is. 
Of de doctoren spreken alleen maar Chinees of Frans en de live vertaler van Google of een andere app doet het niet goed vanwege een slechte internet verbinding en er is geen tolk aanwezig.

In Amerika trekken ze gewoon de stekker eruit als je niet betaald. Daar zijn ze kei hard in. 

Wat te doen bij een tegenvallende vakantieadres? Radar advies. 

Tip vijf: Boek vakanties van een organisatie die aangesloten is bij de ANVR dat is een branche vereniging die je doorverwijst naar de geschillencommissie als jouw klacht over de accommodatie niet serieus wordt genomen. Als je klachten hebt altijd meteen doorgeven aan de reisorganisatie op een manier dat het aan te tonen is dat de klacht kenbaar is gemaakt. Anders zegt de geschillencommissie jammer maar wij gaan lekker niks doen en dan heeft het jou uiteindelijk alleen maar meer geld gekost. 

Het kan gebeuren dat je toch een reis geboekt hebt bij een organisator die niet aangesloten is bij de ANVR dan moeten de klachten behandeld worden door de rechtbank mocht jouw directe klacht door de reisorganisator niet serieus genomen worden. 

Tip zes: Volg reisadviezen op en ga niet in de tijd van oorlog naar een Oekraïne als je daar helemaal niks te zoeken hebt. Ga niet naar Nigeria als er duidelijk staat dat blanke mensen ontvoerd worden door rebelse beroeps gijzelaars. 

Reis niet in een tijd van pandemie of epidemie want een vakantie moet een vakantie zijn, geen gevangenisstraf van mondkapje op, mondkapje af, shit mondkapje vergeten en yep! QR-code is bij iedere scheet, verplicht en oeps mijn telefoon is leeg en de testbewijs op papier is niet meer geldig. Gefeliciteerd😷 u krijgt een boete.👄👄👄 Tenzij als je hier allemaal geen problemen mee hebt. 

Lees verder voor de snelle gouden tip...

Tip 7: Zoek uit welke vakantie bij jou past.

Hier een verwijzing naar een pagina die uitzoeken voor jou een stuk makkelijker maakt.

De wereld is zo groot en er is nog zo veel te ontdekken. 

Het is gezond om nieuwe dingen te doen. 

Ervaar nieuwe dingen en laat je brein kennis maken met veel nieuwe en verschillende ervaringen. Prikkel je zintuigen door de lekkere geuren van de restaurant in een hotel waar je all inclusive hebt geboekt. Of de geluiden van andere vogels en muziek. Zie de prachtige omgevingen in Canada of Oostenrijk of trek dichter naar de evenaar om een wilde papegaai of dolfijn te ontmoeten. Voel de welvarendheid van een massage om vervolgens rustig een boek te kunnen lezen en het zwembad weer in te gaan in het hotel. 

Zorg dat niks in de weg staat om te genieten.

Met dank aan toegewijde blogger die ervaring en kennis wil delen. 

Let op: Het zijn tips en ervaringen gedeeld door iemand met positieve en negatieve vakantie ervaringen. 
Het is bedoelt om jouw keuze een welvarende koers te geven. Niet om te beloven dat je ook echt een leuke vakantie gaat krijgen.
Want kritisch zijn is gezond want de kwaliteit van jouw vakantie is zoals je zelf al weet van veel meer factoren afhankelijk. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.