Wanneer zorgverzekering afsluiten 18 jaar. 18+ tips...

Welke zorgverzekering past bij jou?
Waar jij rekening mee moet houden bij het kiezen van een zorgverzekering. Lees snel verder voor de geheime tips🤫...

Deze vragen worden behandeld:

Welke zorgverzekering past bij mij?

Hoe bespaard gezond doen mij geld?

Waar vraag ik zorgtoeslag aan?

Zorgen... 

Heb jij zorgen over het afsluiten van een zorgverzekering?

Nieuwe zorgverzekering afsluiten is voor veel mensen een onderneming. Zeker als jij het voor de eerste keer doet. 

Daarom nu al een mooie tip. 

Vraag je af. Welke zorgverzekeraar past bij mij? 

Welke zorgverzekering past bij jou? 

Disclaimer: Dit zijn tips op basis van eigen ervaring GEEN professionele adviezen... Elke persoon en situatie is anders. 

Er zijn een hoop zorg verzekeraars de ene is goedkoper dan de ander maar waarom zijn ze goedkoper en kun je niet beter een duurdere nemen? En waarom zou je in de maand meer betalen? Wat zou dat in de toekomst kunnen schelen bij ongeval of pech? Want we hebben geen controle over wat er in ons lichaam ontwikkeld of wanneer we een ongeluk krijgen. 

 

Allereerst hoe regel je een zorgverzekering online? Het beste wat je kunt doen is naar een vergelijking site gaan Bijvoorbeeld: https://www.mijnvergelijking.nl/zorgverzekering

 

Als je op de vergelijking site bent kun je aanvinken wat bij jouw persoonlijke voorkeuren zijn en wat je graag (gedeeltelijk) gedekt wil hebben. Zodat jij niet de volle pont betaald als je een keer iets met bijvoorbeeld je tanden krijgt. Na het instellen van je persoonlijke voorkeur, kun je zien welke verzekeraar wat voor je kan dekken. 

 

Klik op de verzekeraar waar jij een goed gevoel bij hebt. In de meeste gevallen wijst de website van de verzekeraar jou wel de weg naar de juiste bestemmingspagina waar jij een verzekering kan afsluiten. 

 

Mocht je er niet uit komen kun je de verzekeraar altijd bellen. Sommige verzekeraars hebben een eigen gratis adviseur die jouw persoonlijke adviezen kunnen geven zodat jij geld bespaard bij een bezoek aan een zorgverlener die jij nodig gaat zijn. 

 

iedereen is zorg nodig dus jij ook. 

Ontkomen aan zorg is onmogelijk... Je kan altijd iets krijgen waar jij geen controle over hebt. 

Zoals kiespijn dat kan zelfs de beste poetser overkomen. Je kunt de hoeveelheid zorg die je misschien een keer nodig gaat zijn wel beperken. 

7 Tips: Zo kun je risico`s beperken en je budget laag houden.

Elke dag neem je risico`s en maak je keuzes. Want dat hoort bij het leven.

Hier wat tips om het leven ontremd zorgen, wat makkelijker te maken.  

 

  1. Ga stress zo veel mogelijk uit de weg en zorg dat je alles goed geregeld hebt door bijvoorbeeld advies van een adviseur in te winnen. Adviseurs kunnen met hun kennis veel stress en zorgen ontnemen. Dit kan soms gratis.
  2. Win voedingsadvies in wat op jouw persoonlijke behoeftes aansluit. Wetenschappers hebben onderzocht dat 7 op de 10 patiënten in de wachtkamer van een huisartsenpraktijk met gepaste voedingsadvies er niet hoefden te zitten. Dus 7 op de 10 mensen kan gezondheidsklachten voorkomen met gepersonaliseerd voedingsadvies. Dat vindt ik nog al een claim...

Video: Hoe kun je te dik en toch zwaar ondervoed zijn? 

3. Beweeg zodat je fysiek als mentaal sterker wordt. Door alleen al op de fiets naar je werk te gaan, slank je af en zit je al lekkerder in je vel. Ook je kniebanden worden door het fietsen sterker waardoor mensen met zwakke kniebanden minder snel door hun knie gaan.👍👍👍

4. Wees voorzichtig met jezelf en neem niet onnodig veel risico`s als je ergens geen goed gevoel bij hebt. Dit klink logisch maar er gaan dus nog te veel mensen naar een ziekenhuis vanwege letsel na ongeluk van wat ze niet beoefend hebben of waar ze geen verstand van hadden. Ga dus niet met een skatebord van een schans of een elektrische installatie aansluiten zonder eerst kennis en vaardigheden in te hebben gewonnen. Dit voorkomt al een hoop ellende.

5. Poets je tanden goed 2X per dag en maak minimaal 1X per dag tussen je tanden schoon met een daarvoor bedoeld voorwerp. Dus geen houten prikkertjes... Dit voorkomt al heel wat gaatjes en een gezond gebit betekend een gezond lichaam. Ga waar andere alternatieven zijn, antibiotica uit de weg. De bijwerking van antibiotica is dat het onder andere je gebit sloopt. 

6. Kom voor jezelf op ook als een baas zijn geld boven jouw leven zet. Er zijn gevallen waarin sommige bazen misbruik maken van jongeren door ze meer te laten werken en minder uit te betalen of dat ze jongeren door hun minder mondigheid gevaarlijke dingen laten doen wat volgens de wet niet eens mag. Ken je rechten en leer over veiligheid. Dit kan jouw leven redden. Meestal liggen dit soort bazen niet wakker van het feit dat jij in een burn-out of in een rolstoel beland en extra zorg nodig bent doordat jij door hun bent gepusht. Daardoor jij veel extra eigen risico kwijt bent. 

7. Jij hebt altijd een eigen keus... Is er iets wat stress oplevert of wat jou dwars zit? Is er iets wat moet veranderen? Probeer het te veranderen. Actie en praten kan al veel opleveren.

Waarom op termijn te veel betalen als een verzekeraar niet dekt bij pech! 

 

Er zijn mensen die kiezen voor een zorg verzekeraar van €230,- in de maand. Dat is veel geld... Maar deze mensen hebben vaak ook veel zorg nodig. Maar niet altijd. Spijtig genoeg hebben mensen de ervaring dat ze naast pech ook nog eens financiële zorgen kregen toen ze hoorden dat hun zorg niet werd gedekt. Dat lijkt mij verschrikkelijk en ben ook zeker van mening dat het van de zotte is dat je minimaal €200 in de maand moet betalen om financiële ontzorging te krijgen bij grote pech.

Mensen die het kunnen veroorloven om zo`n bedrag in de maand te betalen, kiezen voor financiële ontzorging bij pech. Want pech komt voor bij iedereen. Vaak is €105 in de maand ook wel te doen voor mensen die bijna nooit iets hebben, maar ze moeten vaak heel veel bij betalen als er wel iets gebeurd wat niet wordt gedekt. Zoals medicatie wat al door veel zorg verzekeraars al niet meer gedekt wordt.

Tip: Bekijk of je recht hebt op zorgtoeslag op mijntoeslagen.nl Zo JA, vraag het meteen aan. 

Let op belangrijk: als je toeslag ontvangt van de belastingdienst, Houdt je geschatte jaar inkomen van het volgende jaar aan het einde van dit jaar in de gaten. Je kunt beter boven jouw jaar inkomen zitten dan er onder want zo voorkom je dat je veel extra geld terug moet betalen aan aanslagen van de belastingdienst...

Met financiële zaken is het verstandig je altijd goed te laten informeren. 

Waarom vergoed een zorgverzekeraar niet alles en wat zijn de factoren die mee spelen? 

Als je voor een zorgverzekeraar kiest. Moet jij je een aantal dingen afvragen. 

 

  1. Heeft de verzekeraar wel een contract bij de zorgverlener waar ik zorg afneem? 
  2. Heb ik de polisvoorwaarden wel goed doorgelezen?
  3. Wat is mijn eigen risico? Want eigen risico moet iedereen in Nederland betalen. 
  4. Wat zit er in mijn zorg pakket die ik zelf heb samen gesteld?
  5. Heb ik mij goed laten adviseren over de zorg die ik nodig heb? 
  6. Is er niet iets gewijzigd waardoor mijn verzekeraar minder vergoed dan een jaar geleden?
  7. Past deze verzekeraar wel bij mij of bij mijn situatie?

Door erachter te komen welke verzekeraar bij jou past, zie je of jij iets kunt veranderen aan jouw budget: Daar kom je dus achter op www.mijnvergelijking.nl

 

 

Heel erg veel succes met de juiste keuzes maken en je te laten informeren of de verzekeraar waar jij nu bij bent, nog wel bij jou past. 

 

Met vriendelijke groet, Blogger voor het goede doel... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.