Jezus houdt van jou.💎Zijn offer is ook voor jou bedoelt.💖 Zijn koninkrijk is beter dan waar deze wereld momenteel heen gaat. 🌍

Leaseplan private lease - gepersonaliseerde vergelijkingstest.


Lees hieronder wat goed is om te weten... 

Voordelen: 

 • Kan de goedkopere vorm van nieuw rijden zijn.

Als je scherp bent op acties en aanbiedingen, kun je vaak meer voordeel halen dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Leasemaatschappijen kunnen soms grote inkopen doen en dit voordeeltje naar hun klanten toe berekenen. Dit maakt rijden voor de klant makkelijker en goedkoper. Leasen is een financieringsvorm wat goedkoper kan uitpakken.

Auto leasen heeft voordelen.

 • Relaxed voor jongeren.

Iemand die net zijn rijbewijs heeft gehaald en te weinig geld te besteden heeft om een eigen bak te kopen en nog niet of nauwelijks no-claim heeft opgebouwd, kan leasen een aantrekkelijke optie zijn om een nieuwe en betrouwbaardere auto te rijden. Echter bouw je geen no-claim op omdat het jouw eigen auto niet is... Dus bij een eigen bak, mag je de eerste jaren de volle mep aan de verzekering betalen. Wel gaat no-claim vijf jaar lang ieder jaar met ongeveer €10,- naar beneden. Maar dan moet je wel vijf jaar lang, geen schade rijden.

 • inzicht in de kosten die jij maakt.

Het is duidelijk afgesproken wat jouw maandelijkse kosten gaan zijn en je kunt deze vaak zelf inzien in bijvoorbeeld een app. Je moet vaak alleen je eigen brandstof op elektra betalen en boetes zijn ook voor eigen rekening.

 • Makkelijke optie.

Reparatie kosten zitten vaak bij jouw maandelijkse huur in dus veel minder kans op financiële tegenvallers. Plus dat je geen werk hebt aan het kopen, verkopen of inruilen van de lease auto. 

  Na het leasecontract kun je de nieuwe auto vaak kopen.

  Vaak als een leasecontract op zijn einde loopt, is de auto vaak nog steeds heel nieuw. Als de auto zo fijn en vertrouwt rijdt dat jij hem nog langer niet kwijt wil, Kun jij met de leasemaatschappij afspreken dat jij de auto gaat kopen tegen een aantrekkelijke prijs van minimaal €3000,-. 

  Dan wordt jij de ware eigenaar van die redelijke nieuwe bak. Wees eens eerlijk waar koop jij een auto van bijvoorbeeld vijf jaar oud voor die prijs? Al heb jij wel jaren lease kosten betaald.

  Fijne optie voor ouderen.

  In veel gevallen kunnen ouderen maar moeilijk geld lenen bij een financiële instelling... Leasen is dan een aantrekkelijke optie voor ouderen. Wel kunnen sommige lease bedrijven een leeftijd grens stellen voor het leasecontract.

  Lees hieronder verder over de nadelen...

  Nadelen:

  Contractbreuk is erg prijzig en contracten zijn wel voor langere duur.

  Vaak duren leasecontracten jaren lang.

  Er kunnen dingen in jouw persoonlijke situatie veranderen, waardoor jij het leasecontract wilt beëindigen. Dat kan wel maar is erg duur. Denk er goed over na voordat jij een contract aangaat bij een lease maatschappij.

  BKR-registratie.

  Je krijgt sowieso te maken met een 
  BKR toets of check. Er wordt gekeken of jij wel überhaupt een auto kan leasen. Is jouw BKR-registratie negatief omdat jij bijvoorbeeld ooit niet aan jouw betaalverplichtingen heb voldaan, wordt jouw leaseverzoek vaak afgewezen net als ook andere leningen of jouw aanvraag op een hypotheek afgewezen kunnen worden door een negatieve BKR registratie die op jouw naam staat. 

  Met een positieve BKR is er niks aan de hand... 

  Bovendien komt er een nieuwe BKR-registratie op jouw naam te staan op het moment dat jij een auto gaat leasen. Omdat dit simpelweg in Nederland wettelijk verplicht is als je iets op afbetaling koopt of iets leent. 

  Is niet altijd de voordeligste norm.

  Het is normaal dat leasen niet de goedkoopste vorm van autorijden is...

  Dat komt omdat er ook andere opties zijn die je zeker door moet berekenen. Sommige oudere mensen nemen een hypotheek op hun nieuwe auto zodat ze geen extra belasting over hun afbetaalde huis krijgen. Dus nooit verkeerd om jouw opties goed door te nemen en te berekenen. 

  Kostbaar bij veel verbruik. 

  Ben jij iemand die veel kilometers maakt? Dan kun je kijken naar goedkopere opties. Leasen is leuk bij wat minder verbruik.

  Je bouwt geen no-claim korting op en je verliest je no-claim opbouw zelfs na 3 jaar.

  Dit spreek voor zich... Als je een eigen auto hebt en je bent op je eigen auto verzekerd, bouw je tot 5 jaar korting op bij je autoverzekering. Lease je 3 jaar, raak jij deze opbouw na 3 jaar kwijt. Zeker zonde als jij je no-claim al bijna volledig had opgebouwd dan mag je na drie jaar opnieuw bijvoorbeeld €60,- extra per maand gaan betalen. 

  Eigen risico bij schade.

  Sommige leasemaatschappijen hanteren een eigen risico bij schade. Heb je schade gereden? Kun jij nog eens €500,- aan extra kosten overheen krijgen. Al is de verzekering inbegrepen in jouw leasecontract. 

  Gevolgen op hypotheek.

  Wil jij in de toekomst een huis kopen? Kan een leasecontract gevolgen hebben op het toelaten van een hypotheek. 
  Of je kunt gewoon veel minder lenen dan wanneer je leasecontract vrij bent. Dit is niet altijd het geval als bijvoorbeeld jouw BKR positief is, hoef dit jou hypotheek lening niet in de weg te staan. Je kunt dus even voor de zekerheid raadplegen bij een hypotheek adviseur.